Astăzi, în cadrul Grand Prix-ului de la Lilleshall se desfășoară și turneul final de calificare pentru Jocurile Europene din acest an de la Cracovia (Polonia). România este reprezentată de Beatrice MIKLOS și Mădălina AMĂISTROAIE în proba individuală de arc olimpic și de Teodor VLAD la arc compound. Toți sportivii noștri sunt calificați în fazele eliminatorii: la feminin, Amăistroaie a reușit o calificare în faza următoare cu 602p. (9 „decari + „X”-ari) de pe locul 2, din 22 de sportive, iar Miklos a tras 592p. (12 „decari + „X”-ari), ocupând poziția a șaptea. La compound masculin, Teodor VLAD s-a calificat după 72 de săgeți trase pe locul 31, acumulând 671p. (32 „decari + „X”-ari).

În eliminatorii, Beatrice MIKLOS o va înfrunta pe elvețianca Laura AMATO pentru un loc în sferturile de finală, iar Mădălina AMĂISTROAIE se va confrunta în 8imi cu învingătoarea întâlnirii dintre Rebekah TIPPING (IRL) și Alma IFERGAN (ISR).

Partidele sunt programate vineri, 07.04.2023, după ora 12:50.

UPDATE 12:30

Teodor VLAD a fost învins în proba individuală masculină de arc compound din cadrul Turneului Final de calificare la Jocurile Europene 2023 (Cracovia, Polonia) (n.red.- competiție continentală de obiectiv pentru proba de arc compound la tir cu arcul) de către belgianul Mick FLEURINCK cu scorul final 144 – 140, în meciul contând pentru accederea în 16imi.