Delegația României de tir cu arcul va participa la Campionatele Europene (Seniori și Juniori U21) de la Lasko (Slovenia) între 14 – 19.02.2022. Prima competiție oficială majoră din acest an se va desfășura indoor și vor fi prezenți cei mai importanți sportivi din lotul național. Printre componenți se regăsesc Mădălina AMĂISTROAIE (U21 – arc olimpic), participantă la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo și Beatrice MIKLOS (U21 – arc olimpic). În prezent, Mădălina (19 ani) ocupă locul 12 în ierarhia mondială, conform paginii oficiale worldarchery.sport, cea mai bună performanță atinsă.

Lotul se va pregăti în țară în diferite stagii alături de staff-ul format din Viorel HABIAN (antrenor principal, divizie olimpică), Cezar ALEXANDRESCU (antrenor principal, divizie compound și barebow) și Ioana COVALIU (antrenor secund).

Competiția reprezintă un prim obiectiv pentru pregătirea calificării la jocurile olimpice, cele două sportive având șanse reale de a participa la JO de la Paris din 2024 în proba feminină. La masculin, Mario ȚÎMPU (U21) este un junior de mare perspectivă în proba de arc olimpic, dar și tânărul de numai 15 ani Tamas MOREH, cu un punctaj de 660 în carieră.

Din totalul de 17 care fac parte din lotul lărgit, România va deplasa în Slovenia 12 sportivi, 8 la masculin și 4 la feminin având ca obiective clasarea pe podium.