Final și în proba de barebow U21 la CE din Slovenia, încununat cu un titlu european și o un meritoriu loc 2, performanțe reușite de o campioană de clasă, Elena TOPLICEANU și de Adrian VLASE, în probele individuale.

Componenta lotului României a realizat un parcurs excepțional, reușind să urce direct în semifinale de pe prima poziție chiar din calificări cu un scor de 485 de puncte (14 decari). În penultimul act al competiției a reușit să o învingă fără drept de apel pe Kathryn MORTON (GBR) cu scorul general de 6 – 0.

Finala campionatului s-a desfășurat având ca adversară tot o sportivă din Marea Britanie, Amelia CHUMBER, britanica înregistrând un parcurs ascendent în competiție, de la a treia poziție în calificări la victoria categorică în față Eleonorei MELONI (ITA), scor 7 – 3. Meloni s-a clasat pe poziția secundă înainte faza eliminatorie.

A fost o dispută finală cu emoții, așa cum o arată evoluția scorului (n.red.- egalitate la 4 înainte de ultimul set), iar Elena a dovedit și în acest ultim act tenacitate până la capăt. Diferența s-a făcut în setul 5, când Topliceanu a câștigat setul cu 25 – 22. O victorie frumoasă și binemeritată reușită de Elena TOPLICEANU, ce rămâne de referință pentru palmaresul ei personal, dar și o performanță pentru tirul cu arcul românesc! Bronzul a fost obținut de Kathryn MORTON (GBR).

Al doilea performer român al zilei, Adrian VLASE, a primit o replică dârză în disputa masculină individuală de barebow. Italianul MORRA a tras 105 în patru seturi puncte, făță de 80 reușite de român, scor final 6 – 2. Practic, un meci fără istoric, din păcate pentru Vlase, dar rămâne o performanță deosebită prezența in faza finală la CE.

FELICITĂRI! Hai România, drept la țintă!