128 dintre cei mai buni arcași din lume (egal, 64 de sportivi şi sportive) s-au reunit pe Esplanade des Invalides, deoarece tirul cu arcul este în centrul atenției la Jocurile Olimpice Paris 2024, în perioada 25 iulie – 4 august.

Competiția a început pe 25 iulie cu rundele de clasament pentru evenimentul care ne interesează cel mai mult – proba individuală feminină. Natura tensionată a formatului de meci i-a făcut chiar și pe cei mai experimentați sportivi să aibă emoții în timp ce încearcă să lovească drept la țintă și să avanseze în runda următoare.

Într-o atmosferă deloc descurajantă ca perspectivă a eliminării pentru reprezentanta noastră, Mădălina AMĂISTROAIE este o prezență insolită pentru specialiştii din tirul cu arcul prezenți obligatoriu la evenimentul de la Paris. În urma primei victorii din faza eliminatorie 1/32, obținută cu un scor final concludent, 7 – 1, în fața reprezentantei din Israel, Mikaella MOSHE, Mădălina a avut de înfruntat o adversară mult mai puternică, venită de pe locul 15 din runda de clasare. A doua victorie a lui Amăistroaie, scor final 7 – 3, a consemnat o nouă performanță a tirului cu arcul pentru România.

În următoarea confruntare contând pentru un loc în sferturile de finală, programată sâmbătă, 03.08.2024, de la ora 12:01, ora României, Mădălina AMĂISTROAIE a întâlnit-o pe sportiva din Coreea de Sud, Suhyeon NAM, nimeni alta decât componenta echipei feminine campioană olimpică, câștigătoare acum 6 zile a medaliei de aur şi cap de serie nr. 2 în proba individuală de arc olimpic.

Cu o evoluție foarte convingătoare, reprezentanta noastră a crescut intensitatea partidei de la un set la altul, câștigând setul 2 din cele 4 disputate în total. Scorul reușit de Amăistroaie în optimi: 24-28, 29-27, 27-28, 28-29.

Mădălina AMĂISTROAIE şi tirul cu arcul sunt sinonime încă din momentul în care sportiva a pus mâna pe un arc olimpic şi până la legitimarea sa la un club sportiv, când progresul ei în sport a devenit  inevitabil. S-a creat un act constant între educație și disciplină sportivă, iar angajamentul Mădălinei a dat roade la 17 ani, când a devenit olimpică pentru prima dată. Amăistroaie a reprezentat România la Tokyo 2020, când era încă în liceu.

Trei ani mai târziu de la prima participare la Olimpiadă, Mădălina se clasează pe locul 31 în lume și participă la a doua sa ediție a Jocurilor, la Paris 2024.

A crescut mult ca arcaș și ca persoană, de la Tokyo şi până în prezent, acum a demonstrat că are mai multă experiență acumulată în ultimii trei ani, în special în gestionarea situațiilor de presiune. Drept dovadă, clasarea pe locul 9 în clasamentul final al ierarhiei olimpice.

Parcursul său la jocurile olimpice a adus acest sport în atenția publicului larg şi suntem convinși că modelul Mădălina AMĂISTROAIE se va aplica în mare parte cu încredere în sine şi în procesul de pregătire pentru viitor.

Felicitări Mădălina, te așteptăm cu nerăbdare pentru a ne împărtăși din experiențele tale, dragostea pentru Jocurile Olimpice și a oferi sfaturile pentru o întreagă generație!