Sursa foto: www.worldarcheryeurope.org 

S-a încheiat Campionatul European Indoor de la Lasko (Slovenia), prima competiție majoră a anului pentru tirul cu arcul, care a adunat la start 386 participanți din 30 de țări. Competiția s-a desfășurat pe durata a șase zile, având în program concursuri pentru divizia olimpică, compound și barebow. La această ediție, România a obținut 3 medalii – 1 aur și 2 de argint – completând-și palmaresul și cu trei locuri 5.      

Titlul de campioană europeană obținut de Elena TOPLICEANU la barebow U21 reprezintă o performanță excepțională, fiind urmată de echipa masculină U21 de compound (Rareș Daniel ALEXANDRESCU, Florin Mirel JUDEA și Teodor VLAD), vicecampioană europeană și, de asemenea, de argintul obținut la individual de Adrian VLASE la barebow U21.

În probele de arc olimpic, atât echipa masculină (Mario ȚÎMPU, Tamas MOREH și Denis HABIAN) cât și cea feminină (Mădălina AMĂISTROAIE, Beatrice MIKLOS și Anda HALUS) s-a clasat pe locul 5, ambele fiind învinse de formațiile omoloage ale Turciei, întotdeauna o favorită la podium.

Tot locul 5 a obținut Mădălina AMĂISTROAIE la arc olimpic individual, o performanță care aduce României puncte în clasamentul general pe națiuni, dar care poate fi îmbunătățită, cu siguranță.

Conducătorul delegației și antrenorul loturilor de compound și barebow, Cezar ALEXANDRESCU, a declarat pentru frta.ro: „Titlul european nu este o surpriză, deoarece Topliceanu a obținut anul trecut locul 3 la individual și aur cu echipa de field. Este o confirmare a unei valori într-o echipă multidisciplinară, conjugată de cele trei probe sportive, olimpic, compound și barebow.”

„Referitor la vicecampioana europeană de compound, poate fi considerată o surpriză, deoarece echipa masculină este foarte tânără, cu o medie de 16-17 ani, dar cu un potențial ridicat. Secretul acestui succes…sportivii au tras în concurs exact ca la antrenament, fiind degajați, fără presiunea competiției.”

„După acest campionat european am câștigat încredere, avem cea mai bună generație din ultimii 15 ani, toți componenții lotului sunt prieteni, există coeziune, deci avem toate elementele pentru atingerea obiectivului principal din 2022, medalie la CM de field”, a mai adăugat antrenorul lotului.

Felicitări întregii echipe, hai România, drept la țintă!