sursa foto: archeryeurope

Echipa feminină de barebow (arc gol) a României, formată din Elena TOPLICEANU, Cristina BACIN şi Loredana MOGOŞ, a obținut titlul de vicecampioană europeană de sală la Campionatele Europene Indoor de la Varazdin, competiție care s-a desfășurat în perioada 19-24 februarie 2024 în Croația.

Până în finala competiției, reprezentantele noastre au învins la tiebreak în semifinalele probei pe echipe selecționata Serbiei cu scorul final 5 – 4 (48-51, 44-42, 48-49, 46-43, T.26-23).

În ultimul act, România a întâlnit puternica echipă a Italiei, formată din Alessandra BIGOGNO, Cinzia NOZIGLIA şi Fabia ROVATTI. Fetele noastre au fost învinse cu 6 – 0 (45-38, 55-53, 55-51), fiind desemnate ca ocupantele locului secund pe podiumul europenelor din acest an.

Alături de Italia şi România, pe podium au mai urcat sportivele din Serbia, care au învins Islanda, scor 5-1, in finala mica.

Tot în cadrul sesiunilor finale la echipe, România a mai obținut un loc 5 în divizia de arc olimpic cu echipa masculină U21, formată din Nectarios CONDURACHE, Tamaș MOREH şi Marco TĂNĂSESCU. Parcursul alor noștri s-a încheiat în sferturi, aceștia fiind învinși de Ucraina, vicecampioana europeană de la această ediție. Titlul european a fost câștigat reprezentanta Israelului.

Nu în ultimul rând, echipa masculină U21 de arc compound s-a clasat pe locul 4 la europenele din acest an. Team-ul format din Rareș ALEXANDRESCU, Mirel JUDEA şi debutantul Sergiu Andrei PALLAG a învins mai întâi în sferturile de finală Islanda cu scorul 223 – 220, pentru ca mai apoi se piardă în semifinale în fața campioanei continentale Italia, scor 235 – 227. În finala pentru medaliile de bronz, sportivii noștri au resimțit șocul semifinalelor, fiind învinși de această dată de Ucraina, scor final 226 – 234.

Așadar, rezultate meritorii după participarea României la Campionatele Europene Indoor din Croația, ediția 2024, sportivii noștri reușind să se claseze pe locuri fruntașe în ierarhia continentală.

Felicitări tuturor, drept la țintă!