World Archery Europe (WAE), prin comitetul executiv, a aprobat desemnarea României ca organizator al ediției din acest an a European Youth Cup (EYC 2022). Este pentru a doua oară consecutiv când țara noastră organizează această competiție, după ediția din 2021, de la București.

WAE l-a delegat pe Darko UIDL (Croația) ca supervizor tehnic al competiției din partea board-ului forului european. Oficialul croat este unul dintre cei șase membrii ai Biroului Executiv WAE, la al doilea său mandat și președintele Federației Croate de Tir cu Arcul.

Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA) va organiza această competiție sportivă pentru probele de arc olimpic și arc compound.

EYC 2022 va fi singura competiție de tir cu arcul care se va desfășura cu doar 15 zile înainte de Campionatul European de Tineret (Lilleshall – Marea Britanie), motiv pentru care se anunță participarea națiunilor de top din această disciplină sportivă.

Așadar, România va găzdui la București în perioada 25 – 31 iulie evenimentul aflat în calendarul oficial al WAE – European Youth Cup 2022, concurs internațional rezervat sportivilor sub 21 de ani.