România participă în perioada 03 – 08 aprilie la Lilleshall (Marea Britanie), în prima manșă a Grand Prix-ului 2023, competiție oficială din calendarul competițional World Archery (WA) ce reprezintă criteriu de calificare pentru Jocurile Europene.

Lotul României, format din Mădălina AMĂISTROAIE, Beatrice MIKLOS, Mario ȚÎMPU, Tamaș MOREH și Teodor VLAD, va concura în probele de arc olimpic, individual masculin și feminin, echipe mixte, precum și arc compound masculin.

Echipa coordonată de antrenorul Viorel HABIAN a intrat deja în calificări, de ieri după amiază. După primele 72 de săgeți, rezultatele înregistrate în calificări au fost:

ARC OLIMPIC FEMININ (81 de sportivi înscriși)

  • Mădălina AMĂISTROAIE, 602p. (9 „decari + „X”-ari) – locul 37
  • Beatrice MIKLOS, 592p. (12 „decari + „X”-ari) – locul 49

ARC OLIMPIC MASCULIN (120 de sportivi înscriși)

  • Mario ȚÎMPU, 635p. (24 „decari + „X”-ari) – locul 43
  • Tamaș MOREH, 610p. (14 „decari + „X”-ari) – locul 84

Tot ieri, au continuat fazele eliminatorii în proba individuală feminină, unde Amăistroaie a învins-o pe Teodora IVANOVA (BUL), scor 6-0 și s-a calificat în „1/24”. Mâine, Mădălina va concura pentru un loc în 16imi cu italianca Aiko ROLANDO.

Beatrice MIKLOS a reușit, de asemenea, calificarea în primele 24 la individual feminin, după ce a câștigat cu scorul de 7-3 în fața sportivei din Irlanda, Emma Louise DAVIS. Bea va avea mâine o rundă dificilă împotriva ucrainencei Anastasia PAVLOVA. În cazul victoriei, sportiva noastră poate avea culoar pentru a o întâlni pe cealaltă reprezentantă a României în sferturile de finală, ambele fiind pe aceeași parte a tabloului eliminatoriu.

În urma rezultatelor obținute în calificări, România va intra în concurs astăzi în proba de echipe mixte, având de înfruntat reprezentativa Estoniei pentru calificarea în 8imi. Reprezentanții noștri sunt Mădălina AMĂISTROAIE și Mario ȚÎMPU.

În această după-amiază va intra în concurs și Teodor VLAD în proba de arc compound.

La această competiție participă aproximativ 250 sportivi, iar primul loc este recompensat cu 1500 euro.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE – ora 12:30

Echipa mixtă de arc olimpic a României, formată din Mădălina AMĂISTROAIE și Mario ȚÎMPU s-au calificat în 8imi-le Grand Prix-ului de la Lilleshall (Marea Britanie) după victoria în fața reprezentativei Estoniei, scor final 5-1. În următoarea fază eliminatorie, România se va confrunta vineri, 07 aprilie, cu reprezentativa Marii Britanii într-o dispută foarte dificilă împotriva gazdelor pentru accederea în sferturile de finală ale competiției.