Zi de excepție pentru România la europenele de tir cu arcul!

Astăzi, echipa masculină de compound U21, formată din Rareș Daniel ALEXANDRESCU, Florin Mirel JUDEA și Teodor VLAD, a obținut medaliile de argint, după ce a disputat finala mare a CE Indoor împotriva redutabilei selecționate a Danemarcei (Christoffer BERG, Tore BJARNARSON și Mathias FULLERTON). Scorul finalei, 232 – 229. Anterior, băieții noștri au învins în semifinale puternica echipă a Turciei la un singur punct diferență 230 – 229, sfidând toate pronosticurile! Este o mare performanță pentru România, deoarece echipa noastră a pornit cu a șaptea șansă în această competiție. Bronzul a fost obținut de Turcia, una dintre favoritele la titlu.

În proba de barebow, Elena TOPLICEANU și Adrian VLASE s-au calificat în finalele individuale, astfel că, sâmbătă, 19 februarie ac., cu începere de la ora 09.30 (ora locală), vom avea parte de două noi medalii.

Topliceanu va disputa prima sa finală europeană indoor din carieră împotriva britanicei Amelia CHUMBER (locul 3 în calificări). Sportiva din România s-a calificat în disputa pentru medalia de aur, învingând-o în semifinale pe compatrioata adversarei sale, Kathryn MORTON (GBR), cu un sec 6 – 0.

Imediat după disputarea finalei feminine și după ceremonia de decernare a medaliilor, va intra în concursul final celălalt reprezentant al României, Adrian VLASE, care-l va înfrunta pe sportivul de origine italiană, Davide MORRA, în proba de barebow U21, individual, masculin.

Teoretic, șansele pentru două medalii de aur există în ambele finale cu români pe tablou, dar conform calcului statistic, Elena TOPLICEANU pornește favorită, având un scor înregistrat de 485 de puncte (n.red. – față de 471p. ale lui Chumber), în vreme ce Adrian VLASE are șansa a doua, dacă privim cifrele italianului Morra (521p.), față de 439, punctajul românului.

Felicitări și mult succes sportivilor noștri! Hai România, drept la țintă!