Delegația României de tir cu arcul, care va participa la Campionatele Europene Indoor (Seniori și U21) de la Samsun (Turcia) între 13 și 18.02.2023, va fi alcătuită din 15 sportivi și 4 oficiali.

Astfel, în urma consultării cu staff-ul tehnic, Consiliul Director al FRTA a făcut nominalizările lotului reprezentativ pentru șapte divizii sportive la probele arc olimpic, arc compound și arc barebow.

Lotul României este format din Mădălina AMĂISTROAIE (arc olimpic seniori), Tamaș MOREH, Mario ȚÎMPU și Beatrice MIKLOS (arc olimpic U21), Rareș Daniel ALEXANDRESCU, Florin Mirel JUDEA, Gabriel SANDU și Andreea ALBU (arc compound U21), Denis HĂBIAN, Cristian NEDELCU, Adrian VLASE și Elena TOPLICEANU (arc barebow U21). Din staff-ul tehnic fac parte Viorel HĂBIAN (divizia olimpică) și Cezar ALEXANDRESCU (compound și barebow).

Din delegație mai fac parte Ionuț Claudiu BUTOI, Marcel NEAGU și Ioan REMAN care vor concura în proba masculină de arc compound, seniori, aceștia fiind coordonați de antrenorul Eugen PĂTRU.

Așadar, România va participa la Campionatele Europene indoor cu intenția de a-și apăra titlul european la individual barebow U21, cucerit anul trecut de Elena TOPLICEANU, precum și cele două medalii de argint obținute în 2022 de echipa masculină U21 de compound (Rareș Daniel ALEXANDRESCU, Florin Mirel JUDEA și Teodor VLAD) și de Adrian VLASE (individual barebow U21).

Delegația are programată plecarea spre Turcia pe 12 februarie de pe Aeroportul Otopeni.