sursa foto: worldarcheryeurope.org

Conform paginii oficiale de internet worldarcheryeurope.org, forul continental, împreună cu reprezentanții din partea organizatorilor turci, au decis amânarea cu o săptămână a Campionatelor Europene de sală, eveniment programat inițial să se desfășoare la Samsun în perioada 13-18 februarie 2023.

În urma puternicului cutremur care a lovit sudul Turciei, ministrul turc pentru tineret și sport, Mehmet KASAPOĞLU, a suspendat toate evenimentele sportive din această țară. Prin urmare, Federația Turcă de Tir cu Arcul a anunțat astăzi că, Campionatele Europene în sală, care trebuiau să debuteze pe 13 februarie, au fost amânate.

Așadar, Campionatele Europene în sală se vor desfășura în săptămâna următoare, între 19 și 24 februarie. Noul program competițional va fi publicat cât mai curând posibil, astfel încât toate diligențele privind deplasarea delegațiilor sportive să poată fi modificate în consecință, fără penalități sau taxe adiționale.

Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA) își exprimă profundul regret pentru tragedia din Turcia. În această perioadă de grele încercări pentru întreaga națiune, suntem cu inima și cu gândurile alături de poporul turc.

În aceste vremuri foarte grele, în pofida provocărilor imense, familia FRTA transmite cele mai profunde condoleanțe și un mesaj de solidaritate poporului turc și membrilor Federației Turce de Tir cu Arcul.