Mario ȚÎMPU a fost învins în proba individuală masculină de arc olimpic la Campionatul European de seniori de către elvețianul Keziah CHABIN cu scorul final 7 – 1 (28, 28, 29, 27 – 27, 27, 29, 26), într-o partidă contând pentru accederea în 8imi, dar va concura mâine pentru calificarea la Jocurile Europene din 2023 (n.red.- competiție continentală de obiectiv pentru proba olimpică de tir cu arcul). Acesta are șansa redistribuirii sportivilor pe unul dintre primele 16 locuri din ierarhia probei. Deși a pierdut în fața lui Chabin, Țîmpu ar putea merge mai departe în competiție conform regulamentului de clasificare în proba masculină pe echipe, deoarece elvețianul este deja calificat cu echipa sa, eliberând astfel poziția.

Și Beatrice MIKLOS a beneficiat de o redistribuire în 8imi, fiind locul 3 „sub linie”, ca urmare a conjuncturii de desfășurare a probei feminine pe echipe, astfel că sportiva noastră va concura pentru un loc în sferturile de finală ale competiției, care o poate califica la Jocurile Europene. Aceasta s-a clasat în prima jumătate a ierarhiei, ținând cont de faptul că este încă junioară. Experiența la nivel de seniori este foarte utilă pentru sportiva noastră care va face trecerea la senioare chiar în anul olimpic, 2024.

În 8imi, Miklos o va întâlni pe câștigătoarea întâlnirii dintre Klara GRAPOVA (CZE) și Dobromira DANAILOVA (BUL). Partida este programată vineri, 10.06.2022, după ora 9:15 (ora locală).

Totodată, cei doi sportivi au format și echipa mixtă a României care s-a clasat între primele 17 națiuni europene, dintr-un total de 29 de echipei participante.