Art.21. Asigura realizarea perfectionarii colectivelor tehnice , antrenori, medici,kinetoterapeuti, maseuri, armurieri, etc, prin organizarea de cursuri in colaborare cu unitatile de specialitate, stabilind cerintele si continutul cursurilor, modalitatile si continutul testarilor.

Art.22. Promoveaza si dezvolta in mod consecvent activtatea tirului cu arcul la nivelul copiilor si juniorilor, realizind programele  si prevederile Federatiei Romane de Tir cu Arcul.

Art.23. Asigura documentatia privind medicatia si substantele interzise de a fi folosite –Regulamentul Anti-Doping la nivelul tuturor loturilor nationale dar si la nivel de cluburi, urmarind si propunind  realizarea de controale periodice inaintea competitiilor majore.

Art.24. Avizeaza si supravegheaza alimentatia sportivilor in cantonamente.

Art.25. Realizeaza un ghid de refacere dupa effort, la nivelul posibilitatilor financiare ale cluburilor

Art.26. Colegiul Central al Antrenorilor isi desfasoara activitatea pe baza prevederilor Regulamentului de organizare si functionare al antrenorilor.

Art.27. Colegiul Central al Antrenorilor colaboreaza cu celelalte Comisii, la elaborarea Calendarului Sportiv, regulamentelor competitiilor s Colegiul Central al Antrenorilor portive interne ,a normelor de clasificare sportiva,a planurilor de dezvoltare a tirului cu arcul in teritoriu.

Art.28. Colegiul Central al Antrenorilor asigura elaborarea normelor de organizare si functionare ale cursurilor de perfectionare, ale planurilor tematice si ale altor materiale didactice necesare , impreuna cu antrenorul federal.

Art.29. Colegiul Central al Antrenorilor asigura in colaborare strinsa/permanenta cu comisia de arbitrii,instruirea unitara si linia metodica de arbitraj in problemele de regulament, inclusiv de la tinuta pe teren a sportivilor, regulament de tragere individual si pe echipe, etc.

Art.30. Colegiul Central al Antrenorilor anticipeaza cele mai realiste si concrete solutii in privinta alegerii diferitelor locuri de pregatire din tara( loc de antrenament,posibilitatii de transport optim. De refacere, tratament, cnlucrind cu factori locali, etc.).

Art.31. Colegiul Central al Antrenorilor organizeaza impreuna cu Antrenorul Federal actiuni demonstrative cu mass-media dar si de selectie sportivi de performanta.

Art.32.In colaborare cu Comisia de Competitii intocmeste regulamentul pt.organizarea Campionatelor Nationale, precum si a altor competitii , activitati, rezervate incepatorilor.

Art.33. Impreuna cu Comitetul Executiv prezinta propunerile de indeplinire a baremurilor de cooptare in loturile nationale si de participare internationala a nominalizatilor spre a fi discutate in plenul Consiliului Director.

Art.34. Controleaza impreuna cu Antrenorul Federal direct munca de pregatire a sportivilor nominalizati in loturile nationale(reprezentative).

Art.35. Se informeaza impreuna cu Antrenorul Federal de munca de pregatire in cadrul clubului ce are sportivi nominalizati in loturi si supravegheaza comportarea sportiva a acestora, inclusiv cea sociala si morala.

<< Inapoi la REGULAMENTE<<