Art.21. Verificarea pistei de tir cu arcul,

21.1. Se efectueaza in conformitate cu prevederile regulamentului FITA si inaintea fiecarei competitii indiferent de nivelul acestei de catre Directorul de Concurs insotit de antrenorul clubului gazda si administratorul legal al terenului.

21.2. Comisia de competititii, poate verifica oricind spatiile de tragere din oficiu sau in termen de 10 zile de la inregistrarea unei sesizari.

Art.22.- Impractibilitatea terenului

22.1.- terenul in aer liber, pista de tir cu arcul este declarata impracticabila in urmatoarele situatii;

– in caz de furtuna, ninsori abundente , ploi torentiale,

– mai multe spatii de peste 40% din areal sunt acoperite cu noroi, apa si impiedica o buna si deplasare a sportivilor intre cele doua linii de tragere , tinte si linia de asteptare.

22.2.- Impractibilitatea sau neindeplinirea prevederilor regulamentare se declara de catre Directorul de Concurs, inainte de inceperea competitiei, care poate fi aminat sau intrerupta pina la eliminarea cauzelor . Daca acele cauze care au determinat, aminarea sau intreruperea, nu sunt remediabile sau se continua, competitia se amina –reprogrameaza e continua a doua zi incepind cu aceiasi pasi.

-In cazul intreruperilor pe parcursul unei distante sub 12 serii , competitia se reia pe mai departe de la seria ramasa de consumat , acordindu-se inaintea inceperii unui numar minim – serii de regalaj.

– Daca si in a doua zi , terenul este impracticabil competitia va fi reprogramata de comun acord cu delegatiile  cluburilor participante, si va fi comunicat la federatie , pentru a face modificari in calendarul ,date ce se inainteaza si la ANS.

22.3. Salile, pentru desfasurarea competitilor indoor, trebuie sa se incadrez si sa asigure cele douadistante de tragere de 25 si respectiv de 18 m inclusiv spatiile adiacente, protejarii sportivilor,materialelor de tragere si spectatorilor.

-instalatiile, aferente organizarii si desfasurarii competitiei sunt  similare celor de la autdoor.

Capitolul V –Competitiile de tir cu arcul

Art.23.- Intrecerile organizarea de FRTA , si organele teritoriale, de scoli, asociatii si cluburi sportive afiliate ,la care participa un numar de 3 echipe si au acces gratuit sau  contra  cost spectatori sunt considerente ‘’competitii’’.

23.1.- Competitiile oficiale se organizeaza de catre FRTA si structurile sportive afiliate, pe baza calendarului sportiv intern si international, avind drept scop desemnarea unui castigator si stabilirea ordinii valorice a participantilor.

– Celelalte intreceri la care este permis accesul spectatorilor, sunt competitii publice amicale de promovare , demonstrative,etc.

23.2.- La toate competitiile oficiale se aplica regulamentul FITA si prevederile regulamentarelor elaborate de FRTA.

23.3.- Pentru alte genuri de intreceri, inclusiv cele unde se intrebuinteaza ‘’arcul si sagetile’’ unde se Intentioneaza Modificarea Prezentului Regulament, este obligatorie aprobarea federatiei, avind la baza documentatia scenariului transmis de catre organizatori.

23.4.- Organizarea de competitii publice amicale cu structuri sportive similare din strainatate , sau participarea la competitii de orice natura si nivel , turnee in afara tarii sunt permise numai cu acordul scris al federatiei.

23.5.- Cluburile care au primit acordul de a participa ca invitati la orice competitie internationala sunt obilgati sa inainteze la FRTA odata  cu solicitarea de participare, cu justificarea necesitatii abordarii intrecerii respective si obiectivele de performanta urmarite, sursa si acoperirea financiara a actiunii.

23.6.- Seful delegatiei participante va transmite in termen de 72 de ore(3 zile) o informare tehnico-organizatorica asupra comportarii sportivilor la actiune si gradul de eficienta asupra randamentului sportiv viitor al acestora , etc.

23.7. Fiecare club/sectie, care organizeaza competitii publice amicale sau oficiale este obligat sa asigure asistenta medicala, inclusiv de urgenta.

– Federatia Romana de Tir cu Arcul isi declina orice responsabilitate in ceea ce priveste accidentele ce pot surveni cu ocazia antrenamentelor si a intrecerilor publice neautorizate.

<< Inapoi la REGULAMENTE<<