Art.24. – Organizare Campionat National si alte competitii oficiale .

24.1.- Federatia Romana de Tir cu Arcul , organizeaza urmatoarele competitii nationale oficiale;

Campionate Nationale, toate categoriile ,B+F, Individual si echipe pentru diviziile –Recurve/ Compound /Bare Bow/Arc Traditional, daca se indeplinesc conditiile regulamentare de baza si sunt prezente un minim de trei echipe comuse din 3 sportivi , de la trei cluburi diferite pentru fiecare categorie in parte.

24.2.- Cupe Federale –Primaverii. Federatiei ,Romaniei , Finala de Robin Hood, Cupa Bucurestilor ,Cupa Judetene,etc.

24.3.- Strucrtura , cerintele si sistemele competitionale vor fi propuse de Colegiul Antrenorilor, verificate de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Tir cu Arcul si transmise in teritoriu structurilor afiliate pina cel mai tirziu luna noiembrie a anului precedent.

24.4.- Cu minim 15 zile inaintea inceperii Campionatului National si a celorlalte Competitii Federale, structurile sportive ce doresc sa participe, sunt obligate sa transmita la federatie tabelul cu inscrierile oficiale pe divizii, probe, categori de virsta, sex .

24.5.- FRTA, va asigura in limita bugetului acordat participarea la calendarul international si va sprijini pe cit posibil din alte venituri prezenta celor mai valorosi sportivi, ai momentului la competitiile de nivel european si mondial al categoriilor, numai functie de baremuri realizate.

24.6.- Pentru o cit mai buna si eficienta participarea/reprezentare/cluburile de origine a sportivilor ce compun delegatia , vor suporta /contribui – partial –procentual- din venituri proprii cu sume pina la confluenta cheltuielilor optime.

24.7.- In competitiile oficiale organizate de FRTA dotate cu trofee transmisibile(tip challenge), clubul/echipa castigatoare are dreptul de a pastra trofeul de la data decernarii sale pina cu o luna, inaintea datei de incepere a editie urmatoare.

– echipa castigatoare are obligatioa de a si inscrie numele si anul editiei cistigatoare pe placuta.

-clubul carte a obtinut de 3 ori consecutiv trofeul, devine detinatorul definitiv al acestuia.

24.8.- Pentru   performante considerate deosebite, obtinute in competitiile sportive ANS, COSR,federatia, alte institutii centrale care au in subordine structuri sportive , pot acorda sportivilor si o tehnicienilor in functie de valoarea performantei, de importanta si ampoarea cometitiei si in limita prevederilor legale a bugetului aprobat, premii in lei si/sau obiecte pina la limita valorica a sumelor prevazute in Normele Financiare pentru activitatea sportiva emise de catre Guvernul Romaniei,in viabile.

24.9.- Reprezentantii oficiali ai echipelor au dreptul de a confrunta in fata Directorului de Concurs si a Jurilului de Apel , desemnat pentru fiecare competitie in parte identitatea si datele sportivilor inscrisi in competitie si de a actiona in cazul unor eventuale neconcordante.

Art.25. Programul competitiilor

25.1.- Programul competitiilor  oficiale este alcatuit de Comisia de Competitie, conform cu sistemul competitional european aprobat de Adunarea Generala anuala .El este supus aprobarii Consiliului Director, dupa care va fi transmis tuturor structurilor afiliate precum si altor organisme interesate de activitatea tiristica, cu prioritate ANS principalul sustinator al programelor competitionale.

25.2.- Programul oficial a inceperi competitiei este ora 9,00, incepind cu 45 de minute de incalzire, fiind precedate de sedinta tehnica si alegerea juriului de apel.

25.3.- Competitiile federale si nu numai vor fi programate de regula in zilele de sfirsit de saptamina –vineri-sosire si antrenament oficial,sambata- calificari individual si echipe  iar duminica- Finale individual si echipe, respectindu-se regulamentele si recomandarile FITA.

– este indicat ca la stabilirea orara a intrecerilor zilnice sa se aiba in vedereprogramul duminical si gradficul de deplasare a cluburilor , fara insa a afecta calitatea tehnica a intrecerilor respective , a nu se vicia rezultatele si a se asigura prezenta tuturor participantiilor la festivitatea de premiere obligatoriu.

Art.26.- NEPREZENTARI

26.1. Toate structurile sportive au obilgatia de a lua toate masurile organizatorice ce se impun pentru a fi in timp util in localitatea unde se desfasoara actiunea si a participa cu toate documentele in ordine la sedinta tehnica, ce se organizeaza in plenul turturor participantilor, pentru verificarea si validarea inscrierilor.

26.2.- Neprezentarea in totalitatea a cluburilor participante cu intreg colectivul inscris in competitie  la Festivitatea de Premiere se sanctioneaza cu AVERTISMENT, ce se inscrie in fisa finala de rezultate tehnice, semnata de arbitrul principal sau directorul de concurs.

– in caz de recidiva se va sesiza din oficiu  Comisia de Disciplina,

26.3.- Netransmiterea in termen de 10 zile inaintea datei inceperii inscrierilor de catre cluburi la FRTA pentru a fi comunicate coorganizatorilor, atrage dupa sine sanctiuni;

– avertisment la prima abatere comunicata in scris la conducerea clubului, inclusiv DSJ,

– ne acceptarea primiri in competitie se comunica in scris conducerii clubului respectiv.

26.5.- Prezentarea la sedinta tehgnica cu alti sportivi in vederea participarii, fata de inscrierea  initiala, atrage dupa sine;

– achitarea taxei de participare pentru toti cei aflati pe lista chiar daca nu sunt prezenti.

-inlocuirea celor abesenti /inscrisi initial, cu alti sportivi  este acceptata.

-pentru sportivi suplimentari listei initiale , nume noi se percepe taxa de participare.

<< Inapoi la REGULAMENTE<<